Departe de a fi functional la Parcul Cornisa discutiile sunt de la pretul halatului si inaltimea copiilor

0 401

Departe de a fi funcţional la Parcul de Agrement Cornişa discuţiile sunt de la preţul halatului şi înălţimea copiilor. În şedinţa de Consiliul Local de joi aleşii au discutat minute în şir pe tarifele propuse în funcție de vârsta și înălțimea celor care vin la piscină, fiind vorba de copii. Pentru copiii care au până în 3 ani, propunerea a fost ca accesul să fie gratuit, în timp ce pentru copiii care au peste 3 ani și până la înălțimea de 1,40 metri să se perceapă taxă.

„Cred că ar trebui reconsiderată formularea, ori să rămână înălțimea, dacă spuneți că aveți o practică în țară pe care ați analizat-o, ori să rămână vârsta. Aș scoate vârsta copiilor și aș lăsa doar înălțimea dacă doriți să îi diferențiați, să nu fie discuții că copilul are 4 ani și nu 3 ani. Tot la tarife aveți o propunere pentru închiriere prosop, închiriere halat. Sper să nu fie derizoriu, dar tarif diferențiat pentru închiriere prosop demonstrează că fundamentarea nu este foarte riguroasă pentru că ați pus un preț pe care l-ați calculat pentru achiziționat, spălat, nu poate fi diferit un tarif în timpul săptămânii pentru astfel de închiriere față de weekend. Nu poate costa halatul în timpul săptămânii într-un fel și diminica în alt fel. Aș sugera să punem același tarif”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

„Logica de a avea tarife diferențiate este de ordin comercial. Este o componentă comercială care trebuie să aducă venituri municipalității. Din discuțiile purtate cu conducerile altor complexe din țară și am fost la câteva a reieșit clar că o componentă undeva între 60-75% din utilizatorii acestor parcuri sunt din afara localităților unde sunt respectivele piscine. Așadar am făcut această diferențiere din considerente comerciale, trebuie să aducem cât mai mulți bani pentru buget”, a replicat Eugen Țurcanu, directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata