Aldet

1 România: Cristina Bălăucă de La Colegiul Mihai Eminescu a câștigat concursul organizat de Antena 3

0 1.546

Cristina Bălăucă a câștigat a patra ediție a concursului 1ROMÂNIA organizat de Antena 3 de Ziua Marii Uniri.

Cristina Bălăucă, Didel Bădărău, Olteanu Mihai, Florin Bucuțea, Carmen Turcu, Cristian Mititelu, Zsok Donat și Liviu Calafeteanu și-au expus ideile în fața juriului format din cei mai cunoscuți jurnaliști de la Antena 3. Vedeți mai jos prestațiile lor.

După prima probă eliminatorie, au rămas doar patru concurenți: Cristina Bălăucă, Florin Bucuțea, Zsok Donat și Liviu Calafeteanu, iar în finală s-au înfruntat Florin și Cristina.

Juriul care a apreciat prestația celor opt tineri a fost format din Oana Zamfir, Mircea Badea, Radu Tudor și Mugur Ciuvică.

PROBA 1 – România TA, are două cerințe foarte simple

a) Descrie România într-un cuvânt. Cum este România TA?

b) Spune-ne care sunt cele 3 direcții prioritare de dezvoltare pentru președintele ales. Spre ce ar trebui să se îndrepte țara pe care fiecare a declarat că o iubește atât de mult.

Cristina Bălăucă, 44 ani, Botoșani

a) Potențial. Pentru că asta avem în România. 

b) Educație. Pentru că există potențial și nu trebuie irosit. Sănătate. Pentru că toată lumea are nevoie de sănătate și dreptul la o medicație corespunzătoare. Siguranță, care le înglobează pe toate.

După prima probă eliminatorie, au rămas doar patru concurenți: Cristina Bălăucă, Florin Bucuțea, Zsok Donat și Liviu Calafeteanu.

PROBA 2 este probat testului „DE TINE DEPINDE”. Concurenții au primit fiecare câte o sarcină, pe care trebuie să explice cum o vor duce la bun sfârșit.

 

Cristina Bălăucă – Ești prim-ministrul României. Nu mai ai suficienți bani la buget. Reduci salariile sau dai oameni afară? Argumentează.

Unul pentru toți și toți pentru unul. Vom trage împreună ca să putem aduce bani la buget, dar nu voi da oameni afară. Vom reduce salariile cât de puțin putem. Trebuie să luptăm împreună pentru a ieși din această criză. Împreună vom reuși. Important este ca oamenii să înțeleagă că nu fac asta ca să cheltui banii în altă parte.

PROBA UMORULUI

Cei patru concurenți au fost testați cu privire la simțul umorului. Ei au fost nevoiți să spună câte un banc cu un personaj politic tras la sorți.La finalul celor două teste, Zsok Donat și Liviu Calafeteanu au părăsit concursul. Au rămas în competiției Cristina Bălăucă și Florin Bucuțea.

PROBA 3, proba finală este compusă din trei teste

Testul 1: „Pe cuvânt cu Ana Iorga”

Scrieţi pluralul substantivelor: după-amiază, copertă, ecler, parapet, nivel, monedă.Scrieţi după dictare: Banii datu-mi-i-ai ori ba? Copiii noştri sunt finii voştri şi vor ajunge miniştri.Rostiţi fiecare exerciţiu de 3 ori, cât mai rapid: Hribi fierţi, hribi fripţi. Cupă cu capac, capac cu cupă. 555 de ciuperci ciuruite pentru ciorba lui Ciorbea.

Testul 2: „Întrebarea juratului”. Unul dintre membrii juriului va pune intrebarea de baraj.

Mugur Ciuvică, pentru Cristina: Cât de important este pentru dumneavoastră să spuneți o propoziție de dicție?

Trebuie să transmitem informația corectă.Testul 3: „1România

Prin votul telespectatorilor, însă, câștigătoare a fost declarată Cristina Bălăucă, profesoara din Botoșani al cărei fiu a devenit singurul elev din România care a obținut 10 la Bacalaureat fără să susțină vreo probă, întrucât toate probele i-au fost echivalate de rezultatele impresionante obținute la Olimpiadele Internaționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata