Ziua Nationala sarbatorita la Corni cu cetateni de onoare, cupluri de aur si slujba de pomenire pentru Eroii Neamului – VIDEO

0 2.739

Autoritatile comunei Corni au tinut anul acesta sa organizeze mai multe evenimente pentru a marca Ziua Nationala, fiind programata o sedinta festiva de Consiliu Local in care au fost rasplatiti doi corneni pentru activitatea stiintifica desfasurata, 6 cupluri ce au implinit 50 de ani de casatorie dar si o slujba de pomenire pentru Eroii Neamului. Astfel primarul Valerian Varvaruc a acordat titlul de cetatean de onoare lui Cojocaru Constantin si lui Siminiceanu Ion, pentru activitatea profesionala menita sa propavaduiasca istoria localitatii din vremuri demult apuse. Ulterior sase cupluri au primit diplome, flori si o suma de bani.

Alt moment emotionant a fost la monumentul eroilor din primul razboi mondial din centrul comunei Corni unde copii au cantat si recitat poezii, preotii din comuna facand o slujba de pomenire pentru cei ce si-au dat viata pentru patrie. Pentru rabdarea si stoicismul cu care au infruntat frigul cornenii au fost ulterior rasplatiti cu un vin si o tuica fiarta dar si o portie de fasole, fanfara din localitate asigurand buna dispozitie a celor de fata. „Am convocat o sedinta extraordinara cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei pentru a acorda titlul de cetatean de onoare a doua persoane domnul profesor Cojocaru Constantin si domnul Siminiceanu Ion si sa sarbatorim 50 de ani de  la casatorie a sase cupluri. In acelasi timp am programat o activitate de depunere de coroane la monumentul eroilor cazuti in primul razboi mondial. Acel monument a fost reabilitat de catre Primaria Corni unde au fost invitati si Scoala Octav Bancila din Corni, mai multi cetateni ai comunei si un eveniment, oferim fasole cu ciolan. Am invitat concetatenii la socializare si am invitat si fanfara Balteanca reinfiintata anul acesta printr-o hotarare de Consiliu local. Speram sa fie de bun augur” a declarat Valerian Varvaruc, primarul comunei Corni.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata