VIDEO Operații în premieră la Spitalul de Pediatrie. Echipă de medici chirurgi tineri la unitatea din municipiul Botoșani

0 185

Operații în premieră la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati. O echipă de medici chirurgi tineri profesează la unitatea din municipiul Botoșani.

Urmare a unor investiții ale Consiliului Județean la unitatea medicală au loc operații laparoscopice.

„Este un pas foarte mare pentru noi, un pas realizat împreună cu dna manager și dnii doctori prezenți. Noi am achiziționat aparatura medicală necesară și iată că tinerii chirurgi de la Pediatrie s-au specializat pe această procedură medicală, mai puțin invazivă și traumatizantă pentru copii”, a spus Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.

Doctorul Jaber Yassin, șeful secției de chirurgie pediatrică, susține că de 30 de ani de când secția pe care o conduce este funcțională nu a avut parte de astfel de dotări ca în prezent. „Actualmente prin investițiile făcute am primit aparatură modernă, mulțumim pe această cale pentru că ne face viața mai ușoară și pacientul are mai multă șansă de diagnostic corect și rapid. Al doilea lucru, mă bucur foarte mult că au venit colegi tineri cu specialități diferite, la noi la chirurgie pediatrică în afară de chirurgia care se practică de ani de zile avem și ortopedie, avem și traumatologie și arși pe care-i tratăm în secție…La noi în secția de chirugie pediatrică, din lipsă de medici, am avut o perioadă foarte dificilă în care am fost doar doi medici care duceam tot județul. Actualmente suntem șase, patru medici tineri din care trei medici care fac laparoscopie”, a declarat dr. Jaber Yassin.

Operațiile laparoscopice sunt preferate pentru că recuperarea postoperatorie este de scurtă durată și nu există cicatricile specifice operațiilor clasice. Un sprijin în echipa medicală îl reprezintă și medicii tineri. Unul dintre aceștia este și chirurgul Alin Ceică. Acesta a revenit în orașul natal și este e încadrat ca medic chirurg și este rezident în anul III pe specializarea ortopedie pediatrică. „E un plus pentru chirurgia pediatrică Botoșani începerea operațiilor laparoscopice pentru că pe avantaje, estetic stăm foarte bine pe intervenții laparoscopice și în plus, contează foarte mult recuperarea post-operatorie a pacientului, acesta este un mare plus comparativ cu operațiile clasice. Suntem la început, încercăm să ne acomodăm cu a paratul, sunt pași foarte responsabili pentru noi și pentru pacient”, a precizat medicul Alin Ceică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata