VIDEO Achiziții de aparatură medicală de aproximativ 3 milioane de lei pentru Spitalul Județean Botoșani

0 129

Dotări importante pentru Spitalul Județean Mavromati Botoșani. Conducerea Spitalului Județean a achiziționat mai multe aparate de ultimă generație pentru monitorizarea pacienților internați.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani a anunțat că din fonduri europene, pentru Spitalul Județean s-a achiziționat aparatură radiologică de ultimă generație în valoare de aproximativ 3 milioane de lei.

La sfârșitul săptămânii trecute a fost recepționat un aparat radiologic de ultimă generație în valoare de 1,333 milioane de lei.

„Aparatul supune pacienții unui volum mult mai redus de radiații și are un sistem telecomandat pentru fluoroscopii, radiografii, tomografii și angiografii. El înlocuiește aparatul radiologic aflat în uz, care avea 21 de ani. Acum urmează procedurile de avizare CNCAN, pe care sperăm să le finalizăm cât mai repede. Noul aparat radiologic a fost achiziționat în cadrul proiectului „Dotarea Ambulatoriului din Cadrul Secției Exterioare Pediatrie a Spitalului Județean”, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, accesat de către Consiliul Județean Botoșani în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Până în prezent, în cadrul acestui proiect au mai fost achiziționate și livrate echipamente medicale, ustensile și mobilier medical de peste 2,3 milioane de lei și mai avem în procedură de achiziții dotări în valoare de câteva sute de mii de lei. Este vorba de echipamente de imagistică ecografică, echipamente electrice și electronice și teste și jocuri psihologice”, a spus Doina Federovici.

….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata