Elevii primesc tichetele sociale electronice de 500 de lei

0 147

Copiii cu situații financiare precare din învățământul preșcolar, primar și gimnazial beneficiază și în anul școlar 2022-2023 de tichete educaționale pe suport electronic pentru rechizite și alte materiale școlare, în valoare de 500 de lei. Este al treilea an când se aplică programul.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a virat, luni, ajutorul de 500 de lei pentru 97.888 de copii eligibili din familii defavorizate care deţineau carduri din anul şcolar precedent.

Banii vor putea fi folosiţi pentru achiziţia de îmbrăcăminte şi rechizite. Cardurile pentru noii beneficiari vor fi emise şi încărcate în cursul lunii octombrie.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a virat astăzi sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte şi rechizite pentru 97.888 de beneficiari cu carduri deja existente, preşcolari şi elevi din familii defavorizate. Astfel, începând de mâine, sprijinul de 500 de lei va ajunge pe cardurile realizate special pentru acest program”, a transmis, MIPE, luni seară, într-un comunicat de presă.

Conform datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean în anul şcolar 2021 – 2022 au beneficiat de tichetele sociale pe suport electronic 12.324 de preşcolari şi elevi, dintre care 2.020 copii din învăţământul preşcolar, 5.579 de copii din ciclul primar şi 4.725 de elevi de gimnaziu.

„Joi sau cel târziu vineri vom avea o situație la zi, încă se centralizează de la scoli. Anul trecut au fost  peste 12.000 de beneficiari la nivelul județului. În acest an vor fi mai mulți”, a spus Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al ISJ Botoșani.

Beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei:

– Copiii din învăţământul de stat preşcolar, cu condiţia ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

– Elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.275 lei).

Cardurile pentru beneficiarii deveniţi eligibili începând din acest an şcolar vor fi emise şi distribuite în cursul lunii octombrie, urmând ca ajutoarele să fie virate în prima parte a lunii noiembrie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata