Valetin Popa a demisionat din functia de ministru al educatiei. Ecaterina Adronescu sustinuta de Dragnea pentru un nou mandat

0 559

Ministrul Valentin Popa a demisionat joi, 27 septembrie, pe fondul neînţelegerilor cu UDMR pe tema predării limbii române minorităţilor naţionale. „Nu sunt de acord cu solicitarea UDMR de aprobare a punctului 16 din Ordonanța, ca orele de Română la clasele cu predare în limbile minorităților naționale să fie desfășurate în limbile minorităților, de profesori de specialitate. UDMR dorește revenirea la starea anterioară, când aceste ore erau susținute în afara normei de bază și plătite suplimentar de către învățătorii de la clase care predau în limbile minorităților și care astfel primeau până la 20% în plus la salariu. După prânz, am anunțat-o pe doamna premier că demisionez”, a declarat fostul ministru al Educației, Valentin Popa, pentru MEDIAFAX.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, i-a propus funcţia de ministru al Educaţiei senatoarei Ecaterina Andronescu, au precizat surse politice pentru STIRIPESURSE.RO.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata