Mihaela Huncă deputat, membră a partidului PRO ROMÂNIA  “România trebuie sa câștige din investițiile din Marea Neagră și nu anumiți politicieni sau grupuri de interese” 

0 522

Resursele naturale ale României nu pot fi tranzactionate dupa bunul plac sau aranjamentele unui politician! Este necesara o analiza foarte serioasa a legii offshore care stabilește modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră. 

“Am asistat până acum la încercarea de a tranzacționa resursele României pe persoană fizică: negocieri purtate in biroul presedintelui Camerei Deputatilor cu investitori, in spatele usilor inchise, cifre si predictii fara un studiu de impact financiar, fara o analiza concreta a ceea ce înseamnă taxarea veniturilor exploatarii de petrol si gaze. România trebuie să câștige din investițiile din Marea Neagră și acum se definește cadrul legislativ și se pun bazele cooperării între țara noastră și diverse companii petroliere interesate de resursele naturale ale Mării Negre. Esențial este să ne dovedim profesioniști, echilibrați, raționali, consecvenți, să știm și să ne asumăm menținerea stabilității și predictibilității fiscale. Proiectul de lege este necesar pentru inceperea exploatarilor de gaze din Marea Neagra, insa el nu trebuie adoptat oricum”, declară deputatul neafiliat Mihaela Huncă.

Pro România va veni cu o analiză foarte serioasă la Legea Offshore, cu studii de impact realizate de experți și organizații independente, comparații cu exploatări similare care ar trebui să stea la baza adoptării legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata