UPDATE : Cod galben de ploi valabil la Botosani

0 440

Județul Botoșani se află sub avertizare cod galben de ploi valabilă până în această seară la ora 21.00.

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

       În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și local în zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

       Notă: Pe parcursul zilei de sâmbătă (03 august), local în Oltenia și în sud-vestul Munteniei temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 50…60 km/h .

       În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

UPDATE

Meteorologii au prelungit avertizarea cod galben de ploi valabilă pentru județul Botoșani până mâine, 4 august, la ora 2.00.


Zone afectate: în 
Moldova, Dobrogea și estul Munteniei

      În intervalul menționat în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata