Mihaela Hunca : „Din rău în mai rău! Din păcate așa funcționează acum guvernul Dăncilă!”

0 316

Din rău în mai rău!

Din păcate așa funcționează acum guvernul Dăncilă! Guvernul taie din nou, în mod inexplicabil,  banii de investiții și reușește performanța de a reduce bugetul pentru Educație!
Trag un semnal de alarmă, și avertizez că subfinanțarea sistemului de învâțământ afectează pe termen lung capacitatea elevilor din România de a dobândi competențe fundamentale, necesare pentru traiul într-o societate democratică, modernă! Ultimele studii arată că  40% din generaţiile viitoare, din cei care vin din urmă şi trebuie să susţină România din punct de vedere economic, social, cultural şi politic, sunt analfabeţi social şi funcţional, adică vor fi o povară în viitor pentru piaţa muncii, pentru pentru economie, pentru România. De inovare, de cercetare, de operaţiuni complexe, nici nu poate fi vorba. Acest lucru va însemna o catastrofă pentru economie! Și dacă vorbim de infrastructură lucrurile stau și mai rău: încă există unități școlare cu grupuri sanitare în curte, fără alimentare cu apă, fără canalizare.
Reamintesc că procesul educaţional este un determinant puternic al stabilităţii şi calităţii democraţiei, datorită contribuţiei sale la selecţia şi formarea elitei economice, sociale și  politice. Mai mult decât atât, subfinanțarea sistemul românesc de educaţie generează vulnerabilităţi pentru siguranţa cetăţenilor români, contribuind la excluziune socială și, nu în ultimul rând, la  corupţie. Fundația oricărui stat o reprezintă EDUCAȚIA! Nu vreau să spun vorbe mari, însă cei care acum pun bariere educației, nu trebuie să uite că a închide o școală înseamnă a deschide o temniță!!!!
Comunicat de presă Mihaela Hunca Pro România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata