Un minister vrea să cumpere tramvaie pentru cinci oraşe din România. La Botoșani nici gând!

0 658

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat, în această săptămână pe SEAP-SICAP, trei anunţuri pentru achiziţionarea unui număr de 70 tramvaie pentru transportul public urban de călători, valoarea totală fiind de peste 600 de milioane lei.

Potrivit Mediafax, primul anunţ vizează achiziţia a 40 de tramvaie destinate transportului public urban, cu o lungime de aproximativ 18 metri, şi are valoare totală estimată de 320.000.000 de lei. Cel de-al doilea anunţ publicat de Ministerul Dezvoltării prevede cumpărarea a 17 tramvaie, cu o lungime de circa 25 de metri, cu o valoarea totală estimată de 170.000.000 de lei. Nu în ultimul rând, MDRAP a mai publicat un al treilea anunţ care are ca obiectiv achiziţionarea a 13 tramvaie bidirecţionale, cu o lungi de aproximativ 18 metri, în valoare de 118.966.386 lei.

Tramvaiele cumpărate urmează să fie folosite în oraşele Galaţi, Brăila, Ploieşti, Craiova şi Reşita. Astfel, toate cele trei anunţuri ale MDRAP pentru achiziţia unui număr de 70 de tramvaie se ridică la o valoare totală de 608.966.386 lei.

40 de tramvaie pentru Brăila, Galaţi şi Ploieşti

Cel dintâi anunţ al Ministerului Dezvoltării prevede achiziţionarea, prin licitaţie deschisă, a 40 de tramvaie, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este pe 27 februarie. Este vorba despre câte 10 tramvaie pentru Brăila şi Galaţi şi 20 pentru Ploieşti.

Potrivit caietului de sarcini din anunţul publicat de MDRAP în SEAP, tramvaiele trebuie să fie unidirecţionale, o viteza maximă de circulaţie de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/orăs şi să aibă podea 100% coborâtă pe toată suprafaţa destinată pasagerilor, cu facilităţi (rampe/rampă) pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor şi a persoanelor cu mobilitate redusă.

Tramvaiele trebuie să fie formate din module unite între ele prin burdufuri etanşe, să aibă minim trei uşi duble de serviciu comandate electric şi electronic şi acţionate electric, accesibile pe partea dreaptă a tramvaiului în direcţia de mers. Uşile trebuie să fie prevăzute cu sistem de siguranţă antistrivire, cu buton de precomandă a deschiderii uşilor în staţii, atât din interior cât şi din exterior, respectiv cu buton pentru deschiderea uşilor în caz de urgenţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata