Şedinţe comune ale Camerelor Parlamentului pentru angajarea răspunderii Guvernului pe Legea bugetului pentru 2020

0 301

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, luni, în şedinţe comune, pentru ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru 2020, pe Legea privind bugetul asigurărilor sociale şi pe legea care corectează prevederile OUG 114/2018.

Asumarea răspunderii pentru cele trei acte normative se face separat, în trei şedinţe diferite, dintre care prima este programată la ora 16.00.

Anterior, Guvernul se reuneşte în şedinţă pentru discutarea amendamentelor pe care parlamentarii le-au depus la cele trei legi, în special la Legea bugetului.„E o decizie responsabilă şi indispensabilă pentru a avea bugetul pe 2020 până la 31 decembrie”, a spus Orban.

Premierul a spus că este foarte dificil ca printr-o dezbatere normală în Parlament să se finalizeze bugetul de stat şi cel al asigurărilor de stat în termenul stabilit.

PSD a transmis, joi seară, că decizia asumării răspunderii pe Legea bugetului de stat pentru 2020 este cea mai nedemocratică decizie a unui guvern după 1989 şi susţin că „PNL-iştii vor să adopte pe furiş bugetul ca să nu dea explicaţii despre cifrele umflate”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata