Dănuț Andruș candidează independent pentru funcția de președinte al Consiliului Județean: „Eu chiar sunt mândru că sunt moldovean și botoşănean”

0 327

Omul de afaceri, fermierul și unul din artizanii protestului fermierilor de la începutul acestui an, Dănuț Andruș, candidează independent pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani. Într-o conferință de presă Andruș a prezentat motivele care l-au împins să ia această decizie, fiind nemulțumit atât de modul în care se desfășoară activitatea instituțiilor subordonate CJ -ului dar și a modului în care este aplicată strategia de dezvoltare a județului Botoșani. Dănuț Andruș a spus că unul din punctele forte ale județului, mediul agricol a fost mereu marginalizat de cine a fost la șefia Consiliului Județean.

„Consiliul Judetean reprezintã un mediu în care poti adauga valoare prin demersurile pe care le faci catre institutiile superioare ale statulul român, în special când Consiliul Judetean se preocupa doar de investitiile propriilor UAT-uri si de acele investitii care nu aduc plus valoare. Va dau exemple de comune în care s-au investit masiv sume de bani în parcuri,cheltuieli fãcute fãrã nicio noimã,pentru cã în comunitatea respectivä nu exista apa sau canalizare. Nu vorbim de o chestiune amplä aici, pentru cã Consiliul Judetean poate avea un cuvânt de spus la nivel central, atunci când se implicã doar în mediul administrativ al UAT-urilor, nu este o problemã… Câte lucruri nu

simio cosma

functioneazã la ora actualã în judetul Botosani? De exemplu, atât eu cât si alti fermieri am avut probleme la APIA Botosani, pe vremea rãposatului director, domnul Zaharia. Implicarea Consiliului Judetean a fost doar la nivel declarativ atunci, deci sunt regulamente si legi care trebuie respectate. Institutia prefectului siConsiliul Judetean ar trebui sã fie un tot care lucreaza pentru binele judetului Botosani. Daca ne apucam de vorbit, sunt sute de camere care nu trebuie sa fie subordonate. Consiliul Judetean este un element care poate aduce normalitate în conducerea unui judet si nu neapãrat trebuie sã fie însubordine. Noi mergem doar pe cariera, adicã asa s-a privit la nivelnational toate aceste probleme si nu este sectorul meu, nu ma bag acolo.Consiliul Judetean poate avea un cuvânt de spus în pPrefecturã, la Guvern si în alte pãrti, deci sunt chestiuni care trebuie sa treaca de nivelul doar de fisa postului la Consiliul Judetean, daca nu este în subordinea ta, înseamnä ca nu te poti adresa cu probleme cetatenilor exact pe pârghiile generale, restrictii” a declarat Andruș, ce nu a uitat nici pe premierul Marcel Ciolacu, vis a vis de afirmația cu apelativul moldovean ca jignire.

„Dupa 34 de ani, dacă dumneavoastră vreti sã-mi spuneti ca în România e bine si în judetul Botosani, atâta timp cât noi avem peste 6 milioane de cetäteni plecati în strãinãtate pentru cä au dispãrut locurile de muncã, au disparut investitiile care pot aduce alte investitii în judet si au dispãrut sute de promisiuni. Din punctul meu de vedere reprosurile sunt la nivelul tuturor celor care au condus judetul în ultimii 34 de ani. Mai sunt reprosurile în care noi am ajuns un pol al sarãciei în cel mai nordic punct al tãrii, atâta timp cât aveam elemente care puteau aduce la nivel judetean si national plus valori. Sä nu uitãm cã suntem în unul dintre cele mai bogate judete din punct de vedere cultural. Când aude cineva ca esti din Botosani, declaratiile premierului României.. eu chiar sunt mândru cã sunt moldovean si botosanean” a completat Dănuț Andruș.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata