Se schimbă examenul de Bacalaureat! Anunţul de ultimă oră făcut noul ministru al Educaţiei

0 398

Absolvenții de clasa a XII-a ar putea să susțină, în perioada următoare, un Bacalaureat profesional, conform ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, care susține că elevii ar trebui să aibă posibilitatea de alege între un Bacalaureat pentru accesul la universitate şi un Bacalaureat Profesional.

 

Ministrul Educaţiei Naţionale a reluat ideea bacalaureatului difenţiat şi susţine că absolvenţii de liceu trebuie să aleagă între un examen care să le permită accesul la universitate şi unul profesional.

„Eu cred că la ieşirea din liceu ar trebui să rămână opţiunea absolventului de liceu să susţină un bacalaureat naţional, care să îi permită accesul într-o universitate, şi o altă rută, cu un bacalaureat tehnologic sau profesional, care să nu-i permită accesul în universitate, subliniez acest lucru, dar care să-i permită la nivelul următor un acces într-o formă de pregătire profesională duală. Este un punct de vedere pe care eu pot să-l exprim, dar voi ţine cont de toate celelalte păreri”, a declarat Ecaterina Andronescu, fără a preciza când ar putea fi implementat Bacalaureatul Diferenţiat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata