Luna decembrie, luna zilelor libere pentru bugetari

0 427

Luna decembrie este supranumită ”luna cadourilor”, însă românii ar putea să o numească și luna liberelor! Începând cu 30 noiembrie 2018, de Sfântul Andrei, angajații din România vor putea beneficia de mai multe zile libere de la stat. Vreți să vă aranjați concediul și nu știți cum veți avea liber de la stat? Iată ce ne-au pregătit autortățile anul acesta.

Înainte de Crăciun și de Revelion, românii se vor putea bucura de o minivacanță de Sf. Andrei și 1 Decembrie. Bugetarii vor avea liber de pe 30 noiembrie până pe 3 decembrie. După această minivacanță, românii ar face bine să se pregătească pentru celelalte două evenimente: Crăciunul și Revelionul.

De Sfântul Andrei, românii vor avea o singură zi liberă, 30 noiembrie, la fel cum a fost hotărât din 2012 în Codul Muncii. Această sărbătoare marchează oficial începutul iernii și este extrem de importantă în țara noastră. Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul României.

Următoarea zi liberă este de 1 Decembrie, când românii sărbătoresc Marea Unire de la 1918. Ziua Națională a României și Sf. Andrei se succed, iar de vineri până duminică, 30 noiembrie-2 decembrie, ne vom bucura de o minivacanță.

Crăciunul pică într-o zi de marți în acest an. Zilele libere legale sunt 25 și 26 decembrie. Dar, există mari șanse să se mai acorde o zi (punte),  luni (24 decembrie), iar astfel românii vor beneficia de o minivacanță de cinci zile. 

De revelion vom avea liber pe 1 și 2 ianuarie, iar astfel se închide calendarul nostru de sărbători legale din 2018 și îl deschidem pe cel din 2019. Situația este la fel ca și de Crăciun, iar statul ar putea face punte între cele două libere (31 decembrie) pentru ca oamenii să se poată bucura de o altă minivacanță de cinci zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata