Prognoza meteo: Februarie va începe cu temperaturi mai mari decât cele obișnuite

0 146

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări, spun meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) în prognoza pentru perioada 15 ianuarie – 12 februarie.

Până pe 22 ianuarie: Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale și local în cele sud-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

 

22 – 29 ianuarie: Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în extremitatea de nord-est a țării. Cu excepția regiunilor nordice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în jumătatea sudică a țării.

 

29 ianuarie – 5 februarie: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi deficitare.

 

5 – 12 februarie: Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui specific pentru acest interval, posibil ușor excedentar în regiunile sud-estice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata