Dorinel Cosma despre cum vede AUR soluționarea protestelor fermierilor și transportatorilor

0 228

În cadrul unei conferințe de presă, senatorul Dorinel Cosma a vorbit despre acțiunea partidului intitulată ”Iarna Românilor”, dar și despre soluțiile AUR pentru problemele protestatarilor din agricultură și transporturi. Vezi mai jos, integral, declarațiile senatorului Dorinel Cosma dar și materialul video de la conferința de presă.

 

”Luna aceasta, în județul Botoșani dar și în celelalte județe ale țării, AUR a început campania numită ”Iarna Românilor”. Toți membrii și reprezentanții AUR vor fi printre oameni pentru a le afla nevoile.

 

În zilele anterioare, am avut diverse discuții cu botoșănenii din mai multe cartiere. Nevoile lor sunt aceleași dintotdeauna. Dar acum s-au săturat de promisiuni. Vor fapte.

 

Vor un guvern care să se gândească și la ei, la nevoile lor, nu doar la cum să le mai crească birurile prin taxe și impozite. Și pentru că anul acesta este unul electoral, oamenii sunt mai hotărâți ca niciodată să fie mai atenți la vot.

 

În ce privește protestele din aceste zile ale fermierilor și transportatorilor, AUR solicită convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului pentru identificarea de soluții. Guvernul condus de Marcel Ciolacu este incapabil să rezolve revendicările protestatarilor. Guvernanții nu pot oferi decât promisiuni neacoperite, sfidare și aroganță.

 

Trebuie luate măsuri urgente, nu amânate lucrurile până când le convine lor. De aceea AUR a solicitat întrunirea de urgență a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru a convoca o sesiune extraordinară în cadrul căreia să fie puse pe ordinea de zi proiectele de lege care îi privesc pe transportatori și agricultori. Unele dintre aceste proiecte aparțin partidului AUR.

 

Pentru rezolvarea problemelor protestatarilor, printre altele, AUR propune dublarea subvențiilor la hectar pentru fermieri, achiziția pentru rezerva statului a produselor agricole în exces, la prețuri corecte și în același timp limitarea importurilor din Ucraina.

 

AUR mai propune acordarea de credite bancare cu dobânzi scăzute de aproximativ 1-2 % și garantate de stat pentru sectoarele cheie ale economiei. De asemenea, cerem reducerea taxării muncii până la maxim 25% din veniturile salariale pentru angajații din transporturi și agricultură.

 

Și acestea sunt doar câteva dintre propunerile AUR pentru soluționarea revendicărilor protestatarilor.

 

În altă ordine de idei, vom continua acțiunea ”Iarna Românilor” la Botoșani și în perioada următoare. Ne dorim să putem discuta cu cât mai mulți botoșăneni, pentru a le afla nevoile și problemele cu care se confruntă și – de ce nu? – să aflăm și propunerile lor pentru ca județul Botoșani și țara să fie scoase de sub mantia cenușie a guvernării de fațadă sau în interesul oricui dar nu al românilor

Comunicat de presă 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata