Politica mai presus de istorie. Bustul lui Bratianu refuzat din nou de alesii PSD. Cosmin Andrei : „Îmi stricaţi starea de Zen”

0 1.366

Aleşii locali social democraţi nu au aprobat ca bustul lui I.C. Brătianu să fie amplasat în Parcul Junior. Proiectul de hotărâre a fost repus pe ordinea de zi după ce a fost respins de trei ori în şedinţele anterioare. Maricel Maxim, consilier local liberal a realizat din fonduri proprii bustul în bronz a lui I.C.Brătianu şi a dorit să-l doneze Partidului Naţional Liberal Botoşani, pentru a fi amplasat în Parcul Junior.

„Sper că azi colegii noştri de la PSD vor înţelege că  în An Centenar trebuie să ne respectăm toţi oamenii care au adus cinste României. Eu domnule Cosmin Andrei, vă aştept să venţi şi dv-tră cu o propunere şi cu sigurnaţă ai mei colegi o vor susţine. Vă mulţumesc frumos în speanţa unui vot pentru”, a spus înainte de vot consilierul Maricel Maxim. În urma votului consilierii social democraţi au respins proiectul. „Se pare că nu a trecut…mergem mai departe”, a conchis Maricel Maxim.

Un punct de vedere pentru votul consilierilor locali social democraţi a fost solicitat viceprimarului Cosmin Andrei. Vizibil iritat acesta a refuzat să comenteze acest vot.

„Să îl amplaseze în faţa sediului PNL. Nu comentez. Asta să scrieţi. Văd că sunteţi agenţii electorali ai PNL-ului…Îmi stricaţi starea de Zen”, a replicat Cosmin Andrei.

Votul aleşilor locali a fost însă comentat de un om care conduce frâiele culturii botoşănene. „În primul rând trebuie să obţii un aviz de la Ministerul Culturii. Nu pot să comentez, mă abţin să comentez, că cineva în România, nu în Botoşani, în Ploieşti sau în Bucureşti, poate să respingă un proiect de amplasare a unei personalităţi care a contribuit la înfăptuierea Românii Mari în An Centenar. Nu cred. Dacă cineva face treaba aceasta cred că totuşi nu este normal”, a spus Dănuţ Huţu, directorul Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Botoşani.

Bustul a fost realizat la Iaşi de profesorul Dorel Constantinică iar pentru lucrare, Maricel Maxim a plătit 1500 de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata