parlamentare sus
achitei top

VIDEO – Un botoșănean erou în Franţa : A salvat o familie după un accident rutier

0 2.682

Un botoșănean este erou pe internet după ce a salvat o fetiţă de nouă ani dintr-o maşină distrusă într-un accident rutier, în Franţa. Un TIR s-a răsturnat şi a lovit puternic automobilul în care se aflau copila, mama şi fratele ei.

psd parl jos

„Da, a intrat pe banda noastră! A spulberat parapetul tot. Maşina e toată fărâmată. Ferească Dumnezeu! Doamne!”, a fost strigătul disperat al românului, imediat ce a văzut impactul.

Imaginile filmate de soţia românului surprind primele secunde după accident. În video se poate vedea cum bărbatul, îmbrăcat într-o vestă fosforescentă aleargă într-un suflet către maşina răsturnată. Prima care îi atrage atenţia este fetiţa aflată pe bancheta din spate. Îşi strigă mama şi cere ajutor.La locul accidentului ajung, curând, şi alte maşini, iar şoferii i se alătură românului în eforturile de salvare. Cei trei bărbaţi smulg, pe rând, portierele maşinii făcută zob şi reuşesc să scoată şi celelalte victime. Un băiat care călătorea pe scaunul din dreapta şi mama care era la volan.

Petru Melinte este din Botoşani şi lucrează ca şofer de tir pentru o firmă din Spania. De doi ani, i s-a alăturat şi soţia lui, şofer şi ea la aceeaşi firmă. Când s-a produs accidentul, cei doi se întorceau din Paris. „Fiat-ul a trecut pe lângă mine, ne-a depăşit. Apoi am auzit o bubuitură şi am apăsat frâna. Mi-am pus vesta şi m-am dat jos. Am văzut că şoferul de camion era ok, s-a dat jos singur din cabină. Am mers la maşina mică, nu mişca nimic, am zis gata, o nenorocire, m-am aşteptat la ce e mai rău. Atunci am auzit glasul copilului. Plângea şi spunea continu mama,mama,mama… Mi s-au înmuiat picioarele, m-am gândit la copilul meu, am şi eu o fetiţă de 14 ani. Atunci m-a luat plânsul.„, îşi amiteşte Petru Melinte pentru antena1, primele momente de după ce a ajuns la locul accidentului. Împreună cu alţi trei bărbaţi opriţi şi ei să ajute, Petru a reuşit să dea la o parte luneta maşinii, să îndepărteze cioburile şi să scoată fetiţa de pe bancheta din spate a autoturismului răsturnat pe plafon: „Am rămas şocat, pentru că era ok, nu avea răni, nu sângera, era bine.” Petru e cel care a ţinut-o de mână pe fetiţă şi a scos-o din maşină. Apoi un taximetrist francezcare ajuta a luat copila şi a urcat-o în maşina lui. Afară nu erau mai mult de 5 grade.

 

Şoferul român a continuat să inspecteze autoturismul grav avariat: „Am văzut un blug albastru, un picior, nu mişca. Am vrut să intrăm prin portbagaj, dar am realizat că mişcăm maşina prea tare şi nu ştiam ce răni puteam provoca şoferului. Am reuşit să rupem portiera şi am văzut atunci că era o doamnă la volan. Se mişca, încerca să iasă din maşină. A ieşit doamna, apoi am reuşit să scoatem şi băieţelul care era lângă ea, în faţă.” Petru spune că atunci când a văzut că toate victimele sunt conştiente şi nu păreau a avea răni grave, a plecat. Dar, „mi-au tremurat oasele o oră, nu îmi venea să cred ce am trăit.”

Traficul a fost complet blocat pe autostradă, pe un sens, mai bine de 6 ore.

VIDEO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata