Medicii de familie din Botoșani anunță proteste

0 212

Medicii de familie anunță proteste pentru mâine, 18 ianuarie, după ce un proiect al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate prevede reducerea sumelor decontate pentru pacienți. Sumele sunt mult mai mici, reclamă cadrele medicale. Prin intermediul unui comunicat de presă emis de  Patronatul medicilor de familie Botoșani și Asociația medicilor de familie Botoșani, aceștia solicită retragerea actelor normative prin care li se diminuează veniturile. În caz contrar mâine de la ora 15.30 vor picheta sediul Prefecturii și a Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Medicii de familie din judetul Botosani, prin reprezentantii desemnati, solicita urmatoarele:
– retragerea actelor normative de pe site-ul CNAS, postate in Transparenta decizionala;
– sustinem toate asociatiile profesionale din tara in demersurile facute si ne alaturam si noi acestora;
– sustinem Colegiul National al Medicilor din Romania in demersurile legate de rezolvarea acestei situatii dificile;
– ne vom alatura protestelor celorlalte organizatii profesionale din tara si vom actiona in acelasi spirit cu ele si cu CNMR, mergand pana la nesemnarea actelor aditionale pentru perioada 01.02.2024-31.12.2024.

Medicii de familie au început protestele în mai multe orașe din țară din primele zile ale acestui an.

Medicii spun că CNAS urmează să le deconteze în acest an 35 de lei brut pentru o consultație, în timp ce, într-o clinică privată, prețul unei consultații ajunge la 200-300 de lei. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat, joi, în transparenţă decizională, valorile punctelor pentru medicina primară şi de specialitate din ambulatoriul clinic, acestea fiind de 6,2 lei, respectiv 3,3 lei. Medicii reclamă scăderea, cu cel puţin 25%, a acestor valori şi sunt nemulţumiţi de aceste măsuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata