Sute de pensionari din municipiul Botoșani au primit tichete sociale 

0 221

În preajma sărbătorilor de iarnă, Direcția de Asistență Socială Botoșani a distribuit tichete sociale la 440 de pensionari cu venituri mici. Aceste tichete se acordă în baza Hotărârii de Consiliu Local nr.288 din 20 decembrie 2016, modificată prin Hotărârea de Consiliu Local nr.156 din aprilie 2022.

Tichetele se asigură de două ori pe an, înaintea sărbătorilor pascale și înaintea sărbătorilor de iarnă. Acest sprijin financiar în cuantum de 100 de lei de persoană este destinat pensionarilor sistemului public de pensii care au împlinit sau împlinesc 65 de ani și care au venitul net lunar provenit dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular mai mic sau cel mult egal cu nivelul indemnizației sociale stabilită anual prin legea bugetului de stat multiplicată cu coeficientul 1,02. Totodată, pensionarii care solicită tichete sociale nu trebuie să aibă venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, ori indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat. 

Toate persoanele care au depus cereri au beneficiat de acest sprijin financiar. Este un ajutor din partea municipalității pentru pensionarii cu venituri mici și o dovadă că am reușit să aducem o bucurie, în prag de sărbători, celor care nu au suficiente resurse financiare pentru a-și asigura cele necesare unui trai decent ”, a declarat viceprimarul Liviu Toma, edil care coordonează activitatea Direcției de Asistență Socială Botoșani. 

În schimbul tichetelor sociale, pensionarii au beneficiat de bunuri și servicii în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Produsele și serviciile au fost achiziționate de la unitățile din lista care a fost distribuită beneficiarilor, odată cu tichetele sociale. 

Anul trecut, înaintea sărbătorilor pascale, 368 de pensionari au primit tichete asigurate de municipalitatea botoșăneană, în cadrul acestui program social demarat prin votul consilierilor municipali. 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata