Vama Siret rămâne blocată de fermieri din județul Suceava și Botoșani

0 231

Vama Siret rămâne blocată de fermieri din județul Suceava și Botoșani de aproape 48 de ore, dar situația tensionată apărută ieri pare să fi trecut.

Asta pentru că fermierii au fost de acord să permită tirurilor ucrainene aflate pe teritoriul României să părăsească țara. Potrivit monitorul de suceava.ro, în coada formată pe drumul european 85 care acum măsoară mai bine de 10 kilometri se află circa 150 de tiruri. Șoferii acestora au amenințat marți că vor bloca drumul european 85 dacă nu li se va permite să treacă frontiera pentru a ajunge acasă.
După mai multe discuții, fermierii care au blocat Vama Siret încă de luni la amiază au fost de acord să permită tirurilor să părăsească România. Potrivit convenției, un număr de 10 tiruri va pleca grupat la fiecare oră și va fi însoțit de o mașină a poliției. Tranzitul autovehiculelor de transport marfă este permis doar pe sensul de ieșire din țară, nu și pe cel de intrare, care rămâne în continuare blocat. Șoferii de tir ucraineni s-au revoltat marți după-amiază și s-au adunat în număr mare în centrul orașului Siret pentru a cere autorităților române să ia măsuri pentru a le permite să poată trece frontiera de stat. Situația era una extrem de tensionată și risca să degenereze, dar în final s-a ajuns la acest compromis și lucrurile s-au calmat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata