Licitație câștigată de Elsaco la Iași

0 720

După aproape trei luni și jumătate de la deschiderea ofertelor, a fost finalizată procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Extinderea rețelei primare în vederea racordării de noi consumatori la SACET din Municipiul Iași”. Câștigător al licitației este asocierea Conest SA – Elsaco Electronic SRL – Consix Construcții SRL – IPCT Instalații SRL, cu o ofertă financiară de 17.670.793,27 lei, fără TVA (21.028.243 lei, cu TVA).

La începutul lunii iunie, municipalitatea ieșeană a semnat contractele de finanțare pentru două proiecte privind modernizarea sistemului de termoficare. Este vorba despre o sumă totală de 7,3 milioane de lei, bani care au fost alocați de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru proiectele „Refacerea izolației magistralei de legătură 2×Dn 1100 dintre CET I și CET II” (4.946.670 lei) și, respectiv, „Extinderea rețelei primare în vederea racordării de noi consumatori la SACET din Municipiul Iași” (2.333.330 lei). Ambele proiecte sunt incluse în Programul „Termoficare 2006 – 2020. Căldură și Confort”, sumele menționate fiind alocate pentru lucrările din acest an.

Ministerul Dezvoltării Regionale suportă 70% din valoarea totală a proiectelor, iar Municipiul Iași 30%. Astfel, în acest an, Municipiul Iași va aloca, drept cofinanțare, 2.120.000 lei pentru „Refacerea izolației magistralei de legătură 2×Dn 1100 dintre CET I și CET II” și, respectiv, 1.000.000 lei pentru „Extinderea rețelei primare în vederea racordării de noi consumatori la SACET din Municipiul Iași”. Proiectul „Refacerea izolației magistralei de legătură 2×Dn 1100 dintre CET I și CET II” prevede reabilitarea magistralei de legătură dintre CET I Tudor Vladimirescu și CET II Holboca, printre obiectivele principale numărându-se reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă. Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor aferente acestui proiect a fost semnat pe 8 decembrie 2017, iar pe data de 20 a aceleiași luni a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea totală a proiectului, care are o desfășurare multianuală, este de 27.451.716 lei.

 

Termoficare în Bucium şi Copou

Proiectul „Extinderea rețelei primare în vederea racordării de noi consumatori la SACET din Municipiul Iași” prevede extinderea sistemului de termoficare spre Bucium și Copou. În acest caz, licitația pentru încheierea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor a început pe 27 martie 2018. În cadrul acestei proceduri au fost depuse două oferte. Valoarea totală a proiectului se ridică la 22.285.980 lei.

Municipalitatea a eliberat pe 5 martie două certificate de urbanism aferente proiectului „Extinderea rețelei primare în vederea racordării de noi consumatori la SACET din Municipiul Iași”, vizând extinderea sistemului spre cele două zone menționate.  Valoarea totală prevăzută a proiectului se ridică la 22.285980 lei (din care 30% sume de la bugetul local, iar 70% de la cel de stat).

 

Reabilitarea reţelelor de transport a agentului termic

Primăria continuă cu succes a doua etapă a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare în Municipiul Iași, proiect finanțat cu fonduri europene. În prima etapă a proiectului au fost remediate principalele urgențe ale rețelelor de transport agent termic (rețelele primare). În cazul contractului de proiectare și execuție aferent reabilitării rețelelor de transport agent termic au fost începute lucrările în zonele cele mai afectate nominalizate de operatorul de termoficare. Este vorba despre tronsoanele 14, 15 și 17 ale magistralei I, mai precis zona intersecției dintre șoseaua Națională cu zona Podu Roș, precum și zona Piramidei lui Dubeț spre Podul de Piatră. De la începutul acestui an constructorul a început reabilitarea rețelelor termice primare amplasate subteran, între Podul de Piatră și podul Tudor Vladimirescu, mai precis pe trotuarul dinspre albia râului Bahlui, paralel cu bulevardul D. Mangeron și Splai Bahlui – Mal Stâng. Este vorba despre tronsoanele 4, 6 și 8 ale magistralei V. Lucrările de pe șoseaua Națională s-au finalizat recent, iar cele din zona Mangeron – Splai Bahlui – Mal Stâng se vor finaliza la sfârșitul lunii mai. Toate lucrările au fost făcute în regim de remediere de avarii cu grad de periculozitate ridicat, fapt care justifică afectarea pe termen scurt a celorlalte lucrări realizate prin alte proiecte implementate de Municipiul Iași sau de Administrația Bazinală Ape Prut, urmând ca în final să fie remediate cel puțin la starea și calitatea inițială. De puțină vreme au început și lucrările incluse în cel de-al doilea proiect major, cel de reabilitare a rețelei de distribuție a agentului termic.

În cadrul proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare în Municipiul Iași sunt incluse două contracte de lucrări: cel privind reabilitarea rețelei de termoficare primare (de transport) și cel privind reabilitarea rețelei de termoficare secundare (de distribuție).

 

Totalul celor două contracte este de aproximativ 68 milioane de lei, fără TVA, firma câștigătoare fiind SC Conest SA Iași. Primul are termen de finalizare data de 30 iunie 2019, iar cel de-al doilea – 30 august 2019. În total este vizat un traseu de 25,6 kilometri (76,2 kilometri de conducte).

Sursa : curierul-iași.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata