Subventii majorate pentru angajatorii care incheie contracte de ucenicie!

0 641

Subvenții majorate la 2.250 lei pentru angajatorii care încheie contracte de ucenicie. Prin OUG 60/2018 au fost aduse modificări Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă. Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, angajatorii care vor încheia, în condiţiile legii, un contract de ucenicie, vor beneficia, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună. Suma acordată până acum era de 1.125 lei.

Conform prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă cu modificările și completările ulterioare, în funcție de nivelul de calificare pentru care se face perioada de ucenicie, se acordă subvenție pe o perioadă de :

– 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2;

– 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3;

– 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata