Inscrieri gradinta 2018 : Anunţul oficial: procedurile şi calendarul

0 619

Ministerul Educației a stabilit procedurile și calendarul privind înscrierea/reînscrierea în învățământul preșcolar în anul 2018.

Ministerul Educației Naționale informează că, în vederea înscrierii în învățământul preșcolar a copiilor cu vârste între 3 și 6 ani vor avea loc, succesiv, următoarele etape la nivelul fiecărei unități de învățământ:

— reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an școlar și doresc să o frecventeze și în anul școlar 2018-2019 — va începe în data de 7 mai;

— înscrierea copiilor nou-veniți — se va derula din 21 mai.

Orarul reînscrierilor și înscrierilor va fi stabilit de conducerea unității de învățământ și va fi afișat, la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există), și eventual pe site-urile inspectoratelor școlare.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mică (copii de 3 ani). În baza HG nr. 1.252/2012 și în limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.

În situația în care, într-o unitate de învățământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata