parlamentare sus
achitei top

Viorel Iliuţă : „Nu e normal să refuzi istoria țării tale… Pe memoria unuia dintre cei mai importanți oameni din istoria modernă a României, au scuipat niște consilieri locali de la Botoșani”

0 687

Liberalii botoșăneni sunt revoltaţi pe atitudinea avută de consilierii locali de la municipiu ce nu au fost de acord cu amplasarea bustului lui I.C. Brătianu în parcul Junior. Bustul a fost realizat de  Maricel Maxim, consilier local PNL, iar proiectul privind amplasarea lui a fost respins în şedinţa de Consiliul Local de la finalul lunii trecute.

psd parl jos

„În ședința de Consiliu Local din aprilie a figurat un proiect de hotărâre prin care PNL Botoșani dona de principiu Primăriei municipiului Botoșani, un bust al marelui om politic Ion C. Brătianu, solicitând Consiliului Local, acordul pentru amplasarea acestui bust în Parcul Junior. Consiliul Local a picat prin vot acest proiect de hotărâre. Consilierii locali PSD au respins acest proiect. Comuniștii l-au băgat în pușcărie și l-au ucis pe ultimul politician liberal din marea familie a Brătienilor, o familie care a avut o contribuție esențială la făurirea României moderne și la înfăptuirea Marii Uniri. Consilierii PSD, urmașii comuniștilor încearcă să-i șteargă pe Brătieni din istorie. Pe ei îi caracterizează lipsa de respect față de înaintași. Poate au și dreptate. Pe cine ar putea să evoce ei din trecutul lor? Pe Ana Pauker, pe Gheorghe Gheorghiu Dej sau pe Iliescu? Nu e normal să refuzi istoria țării tale doar din interese obscure, să refuzi înfrumusețarea orașului doar pentru că Brătianu a fost liberal, mi se pare o rușine. Pe memoria unuia dintre cei mai importanți oameni din istoria modernă a României, au scuipat niște consilieri locali de la Botoșani”, a spus Viorel Iliuță, președintele Organizației Municipale PNL Botoșani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata