Executorul vrea bani pentru Termica iar alesii locali au decis: Proiect pentru continuarea modernizarii sistemului de termoficare

0 268

Aleşii locali întruniţi în şedinţă extraordinară au aprobat azi două proiecte vizează aprobarea cofinanţării într-un proiect pentru reabilitarea sistemului de termoficare.
În acelaşi timp însăm la finalul săptămânii trecute primarul Cosmin Andrei a anunţat că primaria a fost somată să achite 100 de milioane de lei, după ce a pierdut procesele deschise în instanţă de Constantin Lulu Dascălu, lichidatorul societăţii Termica.
Unul dintre hotărâri vizează proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Botoşani pentru perioada 2009 – 2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice – etapa a II-a”, respectiv aprobarea Studiului de Fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru acelaşi proiect. Practic, edilii şi-au propus să atragă o nouă finanţare europeană, după ce, în 2011, au obţinut 45,2 milioane de euro, bani investiţi în reabilitarea sistemului centralizat de termoficare şi realizarea unui nou CET.

A intervenit primul consilierul Marius Buliga, preşedintele comisiei 5. „Nu am primit proiectul înainte de şedinţă şi nu ne-am putut întruni”
Liviu Toma a luat şi el cuvântul: „Am primit şi eu proiectul chiar acum odată cu intonarea imnului şi nu am reuşit să constat decât lipsa unor semnături care sunt convins că vor fi completate”
Andrei Amos a venit cu propunerea ca „la finalul şedinţei după ce vor fi parcurse proiecte vom face o pauză de 15 minute – 20 de minute pentru a avea timp comisiile să se întrunească”.
A intervenit şi Cătălin Flutur care a precizat că proiectele sunt foarte importante şi nu este necesară nicio pauză: „Nu cred că trebuie 15 minute pentru a decide lucrul acesta. Noi nu le-am primit de asta nu am putut să analizăm în comisie dar din punctul meu de vedere evetual o să-l rog pe domnul preşedinte al comisie 5 să ia act de votul nostru pozitiv şi să dea avizul pentru cele două proiecte de hotări pentru că suntem în foarte mare întârziere. Aceasta este părerea mea”.

În această situaţie Marius Buliga a solicitat şi votul în cadrul şedinţei Cătălinei Lupaşcu şi lui Miluţă Timofte, şi ei membri ai aceleeaşi comisii. Toţi au votat şi votul a fost unul favorabil.
Nu au mai fost alte discuţii iar în urma votului proiectul a fost adoptat cu 21 de voturi pentru şi o abţinere.
Şi al doilea punct a fost adoptat fără discuţii cu 21 de voturi pentru şi o abţinere.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata