Este alerta de vreme rea in toata tara. Se circula in conditii de iarna pe toate drumurile din judet

0 635

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile judeţene şi naţionale din Botoşani.

Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire și au dat material antiderapant pe toate sectoarele de drum. Cei de la Secția de Drumuri Naționale intervin cu 24 de utilaje și au împrăștiat 160 de tone de material antiderapant în timp ce pe drumurile județene au intervenit 27 de utilaje .

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că la această oră nu există drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită, dar ninge pe mai multe sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi din 24 de judeţe.

Se circulă în condiţii de iarnă pe  arterele rutiere din judeţele Dolj, Caraş – Severin, Mehedinţi, Olt, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Hunedoara, Timiş, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Neamţ, Suceava, Botoşani, Bacău şi Vrancea.

Opt judeţe se află din această dimineaţă sub cod galben de vânt şi ninsori, avertizarea fiind valabilă până la ora 22.00. Alte 14 judeţe se află de duminică seară, de la ora 20.00, sub cod galben de ninsori abundente. În restul ţării, meteorologii au anunţat precipitaţii moderate sub formă de lapoviţă şi ninsoare cu intensificări ale vântului până luni la ora 22:00.

Până la ora 22:00, sunt anunţate intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

O avertizare cod galben a fost emisă pentru intervalul 21 ianuarie, ora 20:00  – 22 ianuarie, ora 11:00 fiind semnalate predominant ninsori în general însemnate cantitativ şi strat consistent de zăpadă în judeţele Caraş-Severin, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.

În restul ţării, până la ora 22:00, sunt anunţate precipitaţii moderate cantitativ mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi intensificări ale vântulu.

În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări şi în noaptea de luni spre marţi (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata