Bacalaureat : Incep inscrierile pentru probele orale

0 596

Luna aceasta încep înscrierile pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. De săptămâna viitoare încep însrierile pentru susținerea examenului.

Inspectorul școlar Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, a precizat că numărul total al elevilor din clasele terminale (a XII-a și a XIII-a), învățământ de zi, seral și fără frecvență este de 3150, la nivelul județului Botoșani.

Inscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune a examenului au loc în perioada 29 ianuarie – 2 februarie 2018, urmând ca în zilele de 12 şi 13 februarie 2018 să se desfăşoare proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba romană (proba A), care va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 14-15 februarie. În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D) iar în 21 şi 22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Prima probă scrisă — Limba şi literatura romană — Ea) — va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba şi literatura maternă — Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) — proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă — la alegere a profilului şi specializării — proba Ed) — se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12,00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12,00 — 16,00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Cursurile pentru clasele a XII-a se vor încheia pe data de 25 mai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata