Elevii s-au întrecut într-o nouă ediție a concursului „Ambassadeurs, Ambassadrices en herbe”

0 282

„Ambassadeurs, Ambassadrices en herbe” ediția a XII-a – 2024, concurs organizat de AEFE destinat liceelor franceze și bilingve franceze din întreaga lume, care au obținut LabelFranceEducation!

Organizat la Colegiul Național „A.T. Laurian”, acesta este un proiect care implementează abilități de multilingvism, exprimare orală și argumentare în jurul unor teme de anvergură internațională, abordate într-o abordare multidisciplinară.

Profesorul Gabriela Mangir, a precizat că tema din acest an: „1924-2024, Jocurile Olimpice și Paralimpice – un eveniment unificator, incluziv și durabil?”

16 elevi au reușit să ajungă la finala care a avut loc vineri.  „După câteva luni de pregătire (cercetare documentară, exerciții de dicție, jocuri de rol, improvizație, corectare a posturii, îmbunătățirea vorbirii și dezbaterilor), suntem la capătul acestei etape. Un adevărat spectacol!

Felicitări tuturor celor care au investit timp, energie și mai ales dorința de a-și dezvolta abilitățile de a comunica în limba franceză și de a vorbi în fața unui public.

Felicitări finaliștilor: Cazacincu Bianca, Iurasog Florin și Cotruța Vladimir care vor reprezenta liceul, în martie, la etapa Zone, în Turcia, la Ankara”, a spus profesorul Gabriela Mangir.

Juriul a fost format din  Diana Rusu – profesoara de franceza, Elena Crețu – profesoara de engleza și Dan Alupoaie – director BRD Société Générale Botosani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata