ISJ trebuie ca până luni să adune de la școli calculele cu sumele forfetare pentru elevii navetiști

0 267

Inspectoratele școlare din cele 14 județe unde elevii navetiști nu au primit până acum abonamente gratuite trebuie să adune de la școli calculele cu sumele forfetare pentru elevii navetiști din aceste 14 județe, le-a transmis ministrul Educației, inspectorilor școlari, potrivit surselor Edupedu.ro.

Printre județele unde elevii plătesc naveta sunt și cei din județul Botoșani. Din luna decembrie niciun operator de transport a mai elibera abonamente gratuite elevilor botoșăneni. Decizia acestora vine după ce în lunile octombrie și noiembrie nu au primit bani pentru abonamentele eliberate elevilor.

Amintim, elevii din cel puțin 14 județe nu au beneficiat de transport gratuit de la începutul anului școlar din cauza unei lacune din legea Educației. Nu a fost prevăzută situația în care Consiliile județene nu au încheiate contracte cu operatori de transport, deși aproape jumătate dintre județe se află în această poziție.

Luni, inspectoratele școlare din cele 14 județe unde elevii navetiști nu au primit abonamente gratuite pentru a ajunge la școală, trebuie să adune de la școli calculele cu sumele forfetare ce urmează să fie acordate elevilor navetiști, le-a transmis ministrul Educației, Ligia Deca, inspectorilor școlari, potrivit surselor Edupedu.ro.

La finalul anului trecut, Guvernul a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care și elevii din cele 14 județe unde nu sunt asigurate servicii de transport rutier județean vor putea primi sume forfetare. Acest lucru ar trebui să se întâmple începând cu data de 1 februarie 2024 elevii vor beneficia de sume forfetare, în baza valorilor aprobate de consiliile județene, iar operatorii își vor primi banii restanți tot pe baza acestor valori, transmitea Ministrul Educației pe 8 ianuarie.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata