Cresc salariile angajaților din Primarie si unitatile subordonate. Catalin Flutur : „Se anunta vremuri destul de grele”

0 441

Salariile din Primărie şi unităţile subordonate apasă greu asupra bugetului municipalităţii pe anul viitor. Conform calculelor prezentate de primarul Cătălin Flutur, fondul de salarii ar urma să crească anul viitor cu cu încă 20%, respectiv de la 47 milioane lei cât este în prezent la 57 milioane lei.

„Lucrăm la buget şi o luăm din timp. Din păcate există o nesiguranţă în tot ceea ce facem pentru că nu ştim care va fi nivelul cheltuielilor. De la 1 decembrie se măreşte grila de salarizare, creşte salariul minim pe economie. O mărire a salariului de bază, ce înseamnă clasa I, cum îi spunem noi, de la baza aceea prelecând se indexsează toate salariile cu un coeficient conform legii. Faptul că acest Guvern în generozitatea lui a dat şi o lege care spune că trebuie să asigurăm o normă de hrană tuturor salariaţilor primăriei la nivelul a două salarii minime. Din calculele noastre reiese o creştere a fondului de salarii pentru 2019 cu aproape 10 milioane de lei. Noi avem un buget de 91 milioane de lei, iniţial, că de acolo plecăm, şi numai salariile ar fi 57 milioane de lei”, a declarat Cătălin Flutur.

Astfel în acest an fondul de salarii, respectiv drepturile salariale pentru funcţionarii din primărie, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, Serviciul Voluntar de Urgenţă, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, Direcţia de Asistenţă Socială, Poliţia Locală, Teatrul „Mihai Eminescu”, Teatrul „Vasilache”, Filarmonica şi Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement, înseamnă 47, 527 de milioane de lei, la anul, luând în calcul un salariu minim de 2.050 de lei, se va ajunge la 57,484 de milioane de lei.
„Se anunţă vremuri destul de grele. Dacă nu se va lua o decizie în ceea ce priveşte impozitul pe venit… Nu ştiu, ori ni se dă o cotă mai mare, pentru că la urma urmei banii sunt ai noştri. Dacă nu ni se dau înapoi marii contribuabili şi cei mijlocii, cei care produc în Botoşani să-şi plătească în Botoşani impozitele, atunci situaţia va fi foarte complicată. La sfârşitul lunii septembrie aveam un deficit de -20% -21% la impozitul pe venit pe anul trecut odată cu scăderea de la 16% la 10% iat la sfârşitul anului ne ducem undeva la 25%”, a precizat edilul municipiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata