parlamentare sus
achitei top

Mihaela Hunca, Pro Romania, cere explicatii Olgutei Vasilescu : „Reintegrarea pe piața muncii a românilor întorși din străinătate”

0 308

Deputatul Mihaela Huncă îi solicită explicaţii Olguţei Vasilescu, ministrul muncii, cu privire la reintegrarea pe piața muncii a românilor întorși din străinătate.

 

psd parl jos

INTREBARE
Obiectul întrebării: reintegrarea pe piața muncii a românilor întorși din străinătate
Stimată doamnă Ministru,
În ultimii ani, au existat la nivelul aparatului guvernamental o serie de propuneri și proiecte menite să vină în ajutorul românilor care se întorc din străinătate. Anunțate cu mult fast mediatic, toate aceste propuneri fie s-au pierdut pe traseul legiferării, fie – în absența unui studiu de impact profesionist– i-au arătat foarte repede limitele. Cert este că astăzi românii care se întorc acasă se confruntă cu situații pe care cu mare dificultate reușesc să le gestioneze. În afara dificultății readaptării la caracteristicile societății românești, în afara marginalizării, în afara ostilității cu care sunt primiți și priviți de aparatul administrativ, acești oameni se află și în imposibilitatea de a-și găsi un loc de muncă sau de a primi consiliere și explicații instituționale la diverse dileme specifice.
Doamnă Ministru, românii nu solicită avantaje sau bonificări, ci drepturile pe care un stat membru al Uniunii Europene este obligat să le acorde.
Acesta este motivul pentru care vă întreb ce măsuri legislative va iniția Ministerul Muncii și Justiției Sociale în vederea consilierii și reintegrării pe piața muncii a românilor întorși din străinătate?
Solicit răspuns în scris.
Deputat PRO ROMÂNIA Mihaela HUNCĂ

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata