1 martie andrei

Cătălin Silegeanu: „116 ani de Rotary: de unitate, de acțiuni umanitare, de cooperare reciprocă!”

0 131

În umă cu 116 ani, pe 23 februarie a luat ființă această minunată organizație internatională, în Chicago, SUA, în camera unui hotel, când avocatul Paul P. Harris a convocat o întâlnire cu trei oameni de afaceri pentru a stabili modalitatea prin care ar putea ajuta comunitatea în care trăiau. 

 

În urma acelor discuții a fost ales și numele organizației (Rotary), fiind stabilită și o întrevedere săptămânală. Din acel moment, organizația a fost dezvoltată într-un mod impresionant, ajungând să fie apreciată în întreaga lume, reușind să atragă foarte mulți membri cu dorința unică de într-ajutorare a comunității din care provin, dar și cu dorința de cooperare reciprocă, cuvântul de bază din acestă organizație fiind cel de unitate!

 

Mai mult decât atât, în anul 1985 Rotary și-a lansat programul PolioPlus pentru imunizarea copiilor împotriva poliomelitei, ajungând ca în anul 2011 să contribuie cu peste 900 de milioane de dolari pentru această cauză, ducând la imunizarea a două miliarde de copii din întreaga lume.

 

Pot spune cu mândrie că mă bucură și mă onorează să fac parte din Rotary și să pot contribui alături de colegii mei din organizație, la sprijinirea și ajutorarea diverselor cazuri umanitare și nu numai, din Botoșani.

 

La multi ani, Rotary!

La multi ani, rotarieni!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata