1 martie andrei

Protocol: Primăria va asfalta gropile rămase în urma avariilor Nova Apaserv

0 133

Municipalitatea botoșăneană caută soluții pentru ca avariile la rețeaua de apă și canalizare să nu producă disconfort șoferilor și pietonilor.

Perioada mare în care Nova Apaserv intervine după remedierea avariilor la refacerea carosabilului creează nemulțumiri în rândul cetățenilor care cer soluții la Primarie. În încercarea rezolvării situației primarul Cosmin Andrei va propune conducerii societății Nova Apaserv  unu protocol în baza căruia municipalitatea să refacă porţiunea de stradă sau trotuar afectată, iar banii cheltuiţi să fie scăzuţi din factura pe care municipalitatea o plăteşte anual pentru apa meteorică. „Vom discuta cu ei şi le voi propune să modificăm regulamentul, astfel încât să asfaltăm noi şi să ne compensăm cu sumele pe care le datorăm pentru apa meteorică. Am nevoie de un aviz din partea juriştilor şi de un accept din partea companiei, dar consider că dacă perfectăm acest protocol, rezolvăm această problemă a disconfortului cauzată, probabil, de problemele financiare pe care le are compania”, a spus Cosmin Andrei.

La aceasta dată în municipiul Botoșani sunt situații în care operatorul de apă nu a intervenit la refacerea carosabilului nici după șase luni de la avarii.  „Cetăţenii nu înţeleg că reabilitarea trebuie să o facă Nova Apaserv, chiar dacă, acolo unde sunt intervenţii în carosabil sunt panouri pe care scrie Nova Apaserv. Ei sună şi ne întreabă de ce nu asfaltăm înapoi strada. Corect este ca să se pună asfalt într-un timp rezonabil, astfel încât să fie un disconfort cât mai mic”, a precizat primarul municipiului Botoșani.

Operatorul de apă are contract pentru aceste lucrări cu societatea Conrec, dar din cauza datoriilor acumulate lucrările de refacere ale carosabilului în urma avariilor au fost sistate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata