1 martie andrei

VIDEO Modificări la regulamentul parcărilor din municipiul Botoșani

0 575

Azi a avut loc dezbaterea publică privind regulamentul de gestiune a parcărilor și proceduri aplicabile vehiculelor parcate neregulamentar sau abandonate în municipiu.

Primarul Cosmin Andrei a condus azi discuțiile la care au participat secretarul general al Primăriei, viceprimarul Bogdan Buhăianu, reprezentanți ai Serviciului Patrimoniu și Poliției Locale și cei doi consilieri municipali USR – Plus.

Întrucât în următoarea ședință de Consiliu Local, din 25 februarie, se vor supune aprobării modificări ale actualului regulament, s-au adus în discuții mai multe propuneri.

Depunerea anuală a cererilor pentru obținerea unui loc de parcare, ridicarea altor autoturisme de pe spațiile concesionate după un interval de staționare de trei ore, participarea la licitație a persoanelor care locuiesc pe o rază de 60 de metri față de zona unde este identificat locul de parcare vizat sau atribuirea locurilor pentru autovehicule cu masă maximă de până la 3,5t și 5,2m lungime au fost doar câteva din chestiunile dezbătute.

Punctual, propunerea de anulare a tuturor rezervărilor și susținerea licitațiilor anuale pentru toate cele aproximativ 9.000 de locuri de parcare din oraș ar îngreuna cu foarte mult actul administrativ. Aceasta viza soluționarea situațiilor în care persoane care locuiesc în același apartament dețin două sau mai multe locuri de parcare, aproximativ 200 de astfel de cazuri fiind identificate în oraș.

Primarul Cosmin Andrei a propus ca, începând cu anul viitor, cel de-al doilea sau al treilea loc de parcare deținut de aceeași familie să fie scos la licitație, anual, actualii deținători având și ei posibilitatea de a participa la licitație. Cu această soluție au fost de acord și consilierii USR – Plus.

Deși aleșii locali au solicitat modificarea intervalului de timp pentru ridicarea mașinilor de pe locurile rezervate, de la 3 la 24 de ore, s-a convenit ca în regulament să rămână propunerea inițială, la fel și cea cu cei 60 de metri în apropiere, propunerea aleșilor fiind de 100 de metri.

Pentru a se evita, pe viitor, ca în cartiere să fie parcate mașini de marfă sau microbuze, s-a convenit specificarea în regulament a condiției de acordare a locurilor de parcare pentru autovehicule transport persoane cu maxim 8 locuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata