ADMITERE 2023: Viitori liceeni de nota 10 dar și de nota 1

0 446

Publicarea listei cu IERARHIA pentru admiterea la liceu arată că așa cum vor avea viitori liceeni cu media 10 la Evaluarea Națională așa vom fi și viitori liceeni cu media 1. Și astfel se va explica și procentul de promovare la examenul de bacalaureat de peste patru ani.

Situația este schimbată în acest an când la admiterea la liceu nu mai este luată în calcul și media de la gimnaziu ci doar cea de la evaluarea națională.

Pentru prima dată, media claselor V-VIII nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu, astfel că, teoretic, un elev cu 9.60 are mai multe șanse să ajungă la liceul dorit, are o poziție mai bună în clasament față de un elev care avea aceeași medie anul trecut.

Însă sunt și situațiile în care un elev devine liceean cu media 1, 2, 3 sau 4 la evaluarea națională. Este lesne de înțeles că acesta nu va reuși performanța de a obține media 6 la bacalaureat la finalul anilor de liceu. Astfel avem la nivelul județului un caz în care un elev a obținut media 1 la evaluarea națională, iar alți 14 elevi devin liceeni cu medii între 1 și 1,99 la evaluarea națională.

La polul opus sunt patru elevi care vor deveni liceeni cu media 10 la evaluarea națională si 129 de elevi ce vor deveni liceeni cu medii între 9,50 și 10.00.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata