1 martie andrei

10 persoane au decedat anul trecut in urma incendiilor. Cele mai multe incendii au fost in municipiul Botosani si Dorohoi

0 101

10 persoane au decedat anul trecut în urma incendiilor ce au avut loc în județul Botoșani. Cele mai multe incendii au fost în municipiul Botoșani si Dorohoi!

102 persoane au fost salvate din locuinţele cuprinse de flăcări, 34 dintre ele având nevoie de îngrijiri medicale. În urma incendiilor şi-au pierdut viaţa zece persoane. Cele mai frecvente cauze stabilite pentru incendiile produse anul trecut sunt: foc deschis în spații deschise/închise – 174; coș, burlan de fum defect/necurățat de funingine sau neprotejat termic – 97; instalații electrice defecte/sub tensiune – 89; acțiune intenționată – 40; cenușă/jar/scântei – 32; fumatul în locuri nepermise – 24; sisteme/mijloace de încălzire nesupravegheate – 23; jocul copiilor cu focul – 17 și alte cauze – 79.

Valoarea bunurilor salvate în urma intervenţiei forţelor ISU Botoşani se ridică la 55.000.000 lei, în timp ce pagubele provocate se cifrează la cca. 6.000.000 de lei. Majoritatea incendiilor s-au produs la gospodăriile cetățenești.

Anul trecut, în două comune, respectiv Răuseni și Tudora, nu s-a produs nici un incendiu.

O analiză privind situaţia incendiilor produse pe teritoriul judeţului Botoşani arată că în alte 11 comune s-a înregistrat câte un singur eveniment cu foc.

Municipiile Botoșani și Dorohoi se află la polul opus cu cele mai multe incendii, 65 respectiv 34, urmate de Darabani cu 25 evenimente cu foc și orașel Flămânzi, Săveni și Ștefănești cu 23, 20 respectiv 11 incendii.

Scăderea se datorează numeroaselor acțiuni de informare și educare preventivă desfășurate în ultimii ani, la nivelul județului Botoșani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata