1 martie andrei

VIDEO Un nou pas pentru deschiderea unei extensiuni a Universitatii A. I. Cuza in municipiul Botosani

0 235

Un nou pas a fost făcut miercuri pentru deschiderea unei extensiuni la Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași în municipiul Botoșani. Azi o delegație a universității ieșene alături de profesorul universitar dr. rector Tudorel Toader s-au întâlnit cu primarul municipiului Cosmin Andrei și au mers în vizită la Colegiul Național A.T. Laurian pentru a vedea spațiul în care ar urma să funcționeze extensia.

Alături de prof. Univ. dr. rector Tudorel Toader au fost prezenți la Botoșani prof. Univ. dr. Mihaela Onofrei – prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic, Conf. Univ. dr. Florin Brînză – prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul calității și Extensiuni UAIC, Conf. Univ. dr. Constantin Iulian – Damian – prorector pentru programe de licență și activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar, Prof. Univ. dr. Alexandru Arnold Francisc Gafton – decan Facultatea de Litere, Prof. Univ. dr. Conțiu Tiberiu Cristi Șoitu – decan Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice și Conf. Univ. dr. Ioana Maria Costea – decan Facultatea de Drept. Aceștia au discutat cu primarul Cosmin Andrei, deputatul Marius Budăi, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, Gabriel Hîrtie, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean și viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Din toamnă la Botoşani UIAC Iași va avea  şase programe, trei de licenţă şi trei de master. „Noi vrem ca Universitatea Alexandru Ioan Cuza să-şi consolideze poziţia în zonă şi în ţară, să diversificăm oferta ocupaţională. A nu se înţelege că venim să dăm un ajutor. Implicit, pentru ceea ce facem pentru tineri şi pentru zonă, este un beneficiu şi un câştig. Eu ştiu că acolo unde sunt centre universitare, sub formă de filială, se dezvoltă viaţa culturală cu efecte asupra vieţii sociale şi economice”, a declarat Tudorel Toader.

„Ținând cont de anvergura și istoricul universității, cred că la Botoșani, sunt din ce în ce mai convins că vom avea înscrieri în toamnă. Iar faptul că oferta educațională este pragmatică și concretă aici, sper că va prezenta un interes pentru cei care, prin intermediul mass-media urmăresc acest subiect și sunt interesați, își pregătesc încă de acum într-un mod programatic documentele pentru înscrierea la aceste cursuri pe care le-ați prezentat dv.”,  a spus Cosmin Andrei.

Programele de studii universitare de licenţă ce vor fi la Botoşani sunt Asistenţă Socială, forma de învăţământ – ID, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice; Finanţe şi Bănci, forma de învăţământ – ID, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor; Administraţie Publică, forma de învăţământ – ID, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Cele trei programe de studii universitare de master sunt: Drept Privat, forma de învăţământ – IF, Facultatea de Drept; Discursul retoric (literar, electoral şi publicitar)– Construcţie şi Efecte, forma de învăţământ – IF, Facultatea de Litere; Politici Publice şi Publicitate, forma de învăţământ – IF, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata