1 martie andrei

Sorin Cîmpeanu: Se alocă 30 de milioane de euro pentru plata profesorilor care fac cursuri de recuperare

0 135

Sorin Cîmpeanu a anunţat că se alocă 30 de milioane de euro pentru plata profesorilor care fac cursuri de recuperare.

Fiecare profesor va primi câte 200 de lei pentru fiecare elev care a pierdut cursurile online sau care nu a înțeles lecțiile predate prin această metodă.

„În semestrul doi, suma de 30 de milioane de euro va fi alocată pentru cursuri remediale. Se vor aloca câte 200 de lei pentru fiecare elev care a avut probleme cu cursurile online, fie din cauza accesului la internet, fie din alte cauze”. a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat luni cum se va face revenirea la şcoală dacă în 8 februarie are loc redeschiderea şcolilor. Cîmpeanu a precizat că se păstrează cele trei scenarii în funcţie de care se va face organizarea cursurilor.

„Ne dorim ca școala să înceapă, conform celor anunțate, în 3 scenarii: scenariul verde (rata de infectare să fie sub 1 la mia de locuitori -toate școlile deschise), scenariul galben (între 1 și 3 la mia de locuitori rată de infectare – grădinițe, învățământ primar plus clasele VI-VIII și XII-XIII, de asemenea cu prezență fizică), și scenariul roșu (cu rata de infectare peste 3 la mie, dar nu mai mult de șase la mie, pentru că știm bine că la peste șase la mie intră în carantină întreaga localitate – vor merge fizic toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar). Universitățile, beneficiind de autonomie universitară, vor lua propriile decizii”,  a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Digi FM.

Profesorii care predau ore „remediale” şi „ore de consolidare” a materiei vor putea primi bani

„În interiorul acestor ore numite generic remediale se pot organiza şi ore de consolidare a materiei predate. În cazul în care un profesor a predat absolut tot, elevii au asimilat absolut tot ce a predat şi aceşti profesori vor avea dreptul să acceseze aceste ore de pregătire pentru consolidarea performanţei de data aceasta şi nu pentru recuperarea pierderilor. (…) Vor putea primi bani şi aceşti profesori (n.r. care consolidează materia)”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, la Digi FM.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata