Zile de vară alături de polițiști

0 96

Ziua de 03 iulie 2024 a constituit prilej de întâlnire pentru copiii aflați în Centrul de Agrement „Codrii de Aramă” Agafton cu poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani.

Astfel, 100 de copii și tineri au primit informaţii privind legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului drogurilor, exemple de situaţii în care tinerii au fost implicați în fapte de consum și trafic de droguri, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora. Specialiştii din cadrul CPECA Botoşani le-au explicat tinerilor ce sunt drogurile, ce efecte au asupra organismului, din ce substanțe sunt obţinute, toate aceste intervenții având scopul conștientizării riscurilor consumului. 

simio cosma

Activitățile informativ-preventive referitoare la comportamentul în mediul virtual se derulează în cadrul Campaniei naționale  ”Siguranța Online” – dedicată minorilor. Aceasta își propune să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică minorilor, pentru a evita să devină victime ale fraudelor informatice, a pornografiei infantile sau atacurilor de tip malware.

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2024, minorii, precum și părinții/reprezentanții legali ai acestora reprezentând grupurile țintă ale activităților preventive.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata