Evaluare Națională: Colegiu cu media de 9,92 dar și unități cu media 1. Rezultate cu 9% sub media națională sub media națională

0 921

Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt de la unul la altul mai slabe. Trendul este la nivel național iar la nivelul județului Botoșani procentul de promovare este mai mic ca cel de la nivel național.

În acest an niciun candidat nu a obținut media 10, în timp ce anul trecut, tot înainte de contestații, opt candidați au reușit să obțină media 10. Procentul de promovare anul trecut înainte de contestații a fost de 63,29%. Anul acesta procentul a crescut ușor ajungând la 65,3%, însă rămâne cu 9,1% sunt procentul de promovare înregistrat la nivel național de 74,4%.

Cea mai mare medie este 9.95 și aparține unui absolvent al Colegiului Național Mihai Eminescu din municipiu ( nota 9.90 la limba română și 10.00 la matematică). La aceeași unitate cea mai mică medie a fost 7,17

simio cosma

Elevii au avut dificultăți mai mari la matematică, unde procentul notelor de 5 este de 59,38 % în timp ce la limba română 71,57 %. au obținut note peste sau egale cu 5. 12 candidați au obținut nota 10 la matematică iar la limba română doi candidați.

  • Doi candidați au obținut media 1, în condițiile în care aceștia nu au fost eliminați din examen. Ambii au susținut examenele la Liceul Tehnologic din Bucecea, unde cea mai mare medie a fost 8,32.
  • Media de 1.35 a fost obținută la Școala Gimnazială „Nicolae Călinescu” din Coșula, unde din 34 de candidați ce au susținut examenele 24 de candidați au medii sub 5.
  • La Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dorohoi din 7 candidați înscriși 5 au medie sub 5.
  • La Școala Gimnazială Viișoara din 11 candidați înscriși, 3 au fost absenți iar 4 au medii sub 5.
  • La Școala Gimnazială Brăiești din 11 candidați înscriși 7 au obținut medii sub 5.

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 9 iulie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata