Zeci de sancțiuni date de jandarmii și polițiștii botoșăneni pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare

0 229

În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani:

Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 27000 de lei. 20 de persoane venite din străinătate, cu 4 autoturisme, au fost escortate la centrele de carantină. În ultimele 24 de ore, 82 jandarmi au fost angrenați în misiuni de ordine publică, din care 28 la centrele de carantină.

Un bărbat aflat în carantină instituționalizată a fost amendat cu 400 de lei după ce a ieșit la fereastra camerei în care este cazat și a adresat injurii atât personalului de serviciu, cât și jandarmilor care asigurau măsurile de ordine publică la centrul de carantină, tulburând prin strigătele sale liniștea celorlalte persoane carantinate.

Un bărbat a fost sancționat contravențional cu 500 de lei de jandarmul aflat în serviciu la un centru de carantină pentru injuriile pe care acesta le-a adresat personalului de serviciu exact în momentul în care i s-a permis să plece după expirarea perioadei de 14 zile. Bărbatul a fost introdus în carantină în urmă cu două săptămâni deoarece nu a respectat măsura de izolare la domiciliu când s-a întors din străinătate, fiind depistat într-un loc public.

În zona Centrului Vechi al municipiului Botoșani au fost sancționate contravențional de jandarmi 7 persoane, cu amenzi în valoare totală de 12200 de lei, din care 4 persoane pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, iar 3 persoane pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, tulburarea liniștii publice prin muzică la intensitate mare și încercarea de împiedicare a legitimării unei persoane de către forțele de ordine.

 Poliţiştii botoşăneni continuă să acţioneze întegrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgenţă. Zilnic desfăşoară activităţii specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19. 

Astfel, au fost efectuate verificări cu privire la respectarea măsurii de izolare în cazul a 560 de persoane, fiind de asemenea verificate 103 localuri publice cu privire la respectarea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă.

Totodată, au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 500.000 de lei, dintre care 69 pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei în valoare totală de peste 380.000 de lei.

În ultimele 24 de ore poliţiştii botosăneni au organizat trei acţiuni pe raza municipiului Dorohoi, oraşului Flămânzi, şi Secţiei de Poliţie Rurală nr.7 Darabani, fiind agrenate peste 50 de efective, ocazie cu care au fost legitimate 274 de persoane şi verificate 284 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 36.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata