Zeci de permise ridicate, 400 de sancțiuni și amenzi de 154.000 lei în urma acțiunilor polițiștilor

0 168

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au organizat 12 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 93  de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate aproximativ 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 154.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 31 permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare.

 

Acțiunea Blocada desfășurată la Hlipiceni 

La data de 27 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni, împreună cu cei ai Serviciului Rutier și jandarmii au acționat pentru pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere, în zona de competență. 

 

Astfel, au fost instituite patru filtre rutiere, fiind controlate peste 50 de autovehicule, iar 23 dintre conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv în cazul a doi dintre aceștia.

 

Totodată, în cadrul activitășilor desfășurate, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5.000 de lei și au constatat în flagrant delict o infracțiune la regimul rutier.

 

Exemplu:

La data de 27 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 D, în comuna Trușești, un autoturism condus de un tânăr, de 34 de ani, din comuna Durnești. 

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata