Polițiștii continuă sesiunile de informare a elevilor în privința pericolului traficului de persoane

0 165

Poliţia Română este partener în cadrul proiectului „Reducerea vulnerabilităţii la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetăţenilor români aflaţi în ţară şi în afara graniţelor României” alături de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Poliţia de Frontieră Română.

Proiectul are drept scop prevenirea traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă a cetăţenilor români, prin creşterea gradului de informare cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului.

Implementarea proiectului a început în judeţul Botoşani în luna ianuarie 2024 cu sesiuni de informare a elevilor din trei unităţi de învăţământ din Botoşani: Liceul Tehnologic Petru Rareş, Liceul Alexandru cel Bun şi Colegiul Tehnic Ghe Asachi. În cadrul a 10 sesiuni de informare, aproximativ 500 de elevi şi cadre didactice au participat la discuţii şi au primit materiale realizate în cadrul proiectului.

Participanților le-a fost adusă în atenție problematica traficului de persoane în scopul expoatării sexuale sau a exploatării prin muncă. În acest context tinerii au primit o serie de recomandări cu privire la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în ţară sau afara țării. Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy și recrutarea în mediul online.

Prevenirea victimizării minorilor prin intermediul infracțiunilor circumscrise traficului de persoane reprezintă o prioritate a Poliției Române, motiv pentru care activități similare vor avea loc în perioada ianuarie-martie 2024 și la nivelul altor unități de învățământ din jud

eț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata