parlamentare sus
achitei top

Vineri va fi ultima zi de liceu pentru elevii claselor a XII-a

0 605

Pentru clasele terminale de liceu, acest an şcolar se va încheia vineri, 25 mai, proaspeţii absolvenţi intrând pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru Bac. Examenul maturităţii va debuta pe data de 25 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. 5.675 de elevi s-au înscris pentru a participa la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an.

psd parl jos

La nivelul judeţului Botoşani din cei 3.150 de elevi în clasele terminale (a XII-a și a XIII-a), învățământ de zi, seral și fără frecvență, s-au înscris la examenul de bacaluarea 2.910. Aceştia au susţinut probele orale ale competenţelor lingvistice şi digitale în luna februarie, iar acum se pregătesc pentru probele scrise.

Prima probă scrisă, Limba şi literatura romană — Ea) va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba şi ­li­teratura maternă — Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) — proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă, la alegere a profilului şi specializării — proba Ed) se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12,00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12,00 — 16,00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Pentru a promova examenul, candidaţii trebuie să se prezinte la toate probele. Calificativele primite în urma probelor de competenţe nu vor influenţa media de la Bacalaureat, care este calculată numai din notele obţinute la probele scrise.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata