VIDEO Spectacol de tradiții și obiceiuri de iarnă la Mihălășeni

0 3.037

Tradițiile și obiceiurile Sărbătorilor de Iarnă nu au fost uitate la Mihălășeni.

Într-o atmosferă de sărbătoare marți Căminul cultural din comună a găzduit a doua ediție a Festivalului de datini și obiceiuri.

Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Mihălășeni îndrumați de solistul Marian Hatman și cu sprijinul primarului Claudiu Chelariu au prezentat un spectacol tradițional. Colinde, jocul căiuților, al urșilor și semănatul dar și melodii populare au fost prezentate de elevii comunei.

„Ne aflăm la a doua ediție a spectacolului și ne bucurăm că elevii noștri au pregătit un program special cu datinile și obiceiurile noastre din străbuni. Spectacolul, pe lângă tradiționalele colinde, a cuprins obiceiuri și tradiții specifice zonei noastre. Spectacolul pregătit de elevii comunei ne arată că tradițiile noastre vor dăinui și îi felicit pe toți pentru munca depusă. Să avem parte de sărbători liniștite alături de familie”, a spus primarul Claudiu Chelariu.

Alături de elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Mihălășeni pe scenă a fost și coordonatorul lor Marian Hatman. Pe ritmul melodiilor sale cei veniți la spectacol s-au încins în hore.

Festivalul de tradiții și obiceiuri de iarnă a completat vizita lui Moș Crăciun însoțit de primarul Dumitru Claudiu Chelariu care a ajuns la fiecare copil din comună.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata