Marius Budăi: „Tot timpul m-am opus oricărei forme de separare a cetățenilor români pe criterii etnice!”

0 190

Tot timpul m-am opus oricărei forme de separare a cetățenilor români pe criterii etnice!

În calitate de președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților am votat astăzi împotriva a trei proiecte legislative, prin care doi parlamentari afiliați UDMR propuneau un soi de autonomie administrativă și culturală a așa-zisului Ținut Secuiesc. Într-un fel sau altul, toate cele trei inițiative, promovează segregarea etnică a cetățenilor români, ceea ce este absolut inacceptabil. România este stat unitar și indivizibil și așa va rămâne pentru totdeauna!

Mâine, cele trei inițiative vor intra în plen cu propunere de respingere, iar după votul final vom închide definitiv acest subiect al separării etnice, care a fost depășit demult în Uniunea Europeană.

Pentru a respinge astfel de legi trebuie să le supui dezbaterii, iar apoi să votezi împotriva lor. Îmi exprim speranța că niciun grup politic nu va încearca să facă un nou scandal pentru a întreține subiectul, cu scopul de a-l specula electoral.

Consider că democrația se exercită prin vot, nu prin scandal. Îi invit deci pe toți colegii parlamentari ca mâine să se abțină de la urlete și țipete și să voteze civilizat împotriva acestor legi, așa cum va face și PSD.

Comunicat de presă 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata