VIDEO Soluții pentru infrastructura tramvaielor la București. Ministrul Cseke Attila: „Înțeleg situația în care este municipiul Botoșani, trebuie să găsim o soluție…”

0 405

Se caută soluții la București pentru proiectul de reabilitare a infrastructurii pentru tramvaiele de la Botoșani.

Acesta este anunțul făcut vineri la Botoșani de Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, după o discuție pe care a avut-o pe această temă cu primarul municipiului Cosmin Andrei.

„Am discutat despre acest subiect și trebuie să găsim o soluție tehnică, pentru că pe fonduri europene sunt câteva proceduri care diferă față de accesarea fondurilor naționale. Aceste chestiuni tehnice, am convenit cu domnul primar al municipiului Botoșani că le facem în cea mai scurtă perioadă posibilă, inclusiv, dacă trebuie, la București, săptămâna viitoare, pentru a găsi aceste soluții. Înțeleg situația în care este municipiul Botoșani, trebuie să găsim o soluție care din punct de vedere tehnic, de specialitate, acordă o finalitate care să fie avantajoasă și pozitivă pentru toate părțile”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Ministrul speră în găsirea unei soluții tehnice viabile care să nu creeze probleme financiare nici municipalității nici a finanțatorului.

„Eu cred că nevoia de îmbunătățire atât a căii rulante și de a avea tramvaie nu o contestă nimeni. Trebuie să găsim această soluție tehnică astfel încât această soluție tehnică să poată fi finalizat cu o procedură care să nu creeze probleme municipiului Botoșani, dar evident, și din punct de vedere al finanțatorului de fonduri europene, să poată fi închis. Chestiunea este tehnică, nu este una de abordare administrativă…Achiziția pentru aceste tramvaie se desfășoară din comandatul beneficiarului, noi facem achiziția pentru că suntem mandatați să o facem. În niciun caz, din punctul meu de vedere, nu vrem să ne întoarcem în nicio perioadă și în nicio discuție. Pentru municipiul Botoșani cel mai important este să găsim soluții, indiferent despre ce mandat, al cui și cine. Eu cred că municipiul Botoșani are nevoie de această infrastructură”, a precizat ministrul dezvoltării.

Proiectul „Transport urban durabil în municipiul Botoșani prin reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul” este finantat prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, având termen de finalitate 31.12.2023.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata