VIDEO S-au înmulțit câinii maidanezi din municipiul Botoșani. „Să majorăm amenzile”

0 310

Tragedia care a avut loc în Capitală unde o femeie a murit după ce a fost atacată de câinii fără stăpân a readus în discuție și ce se întâmplă pe străzile municipiului Botoșani.

Astfel în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi doi dintre aleșii locali au tras un semnal de alarmă cu privire la câinii fără stăpân ce s-au înmulțit în mai multe zone din oraș.

„Sunt câini cu care ne întâlnim peste tot și iată, zilele astea am avut la București chiar o dramă, nici nu-mi pot imagina că s-ar putea întâmpla așa ceva la Botoșani. Dar câinii vagabonzi sunt din ce în ce mai mulți, având în vedere că trăim într-un oraș în care există foarte multe case, cred că ar trebui cumva să începem să responsabilizăm cetățenii. În sensul în care să majorăm amenzile pentru lăsarea unui animal aflat în proprietate, pe domeniul public”, a spus consilierul liberal Cătălina Lupașcu.

Situația a fost adusă în discuție și de alesul USR Marcel Gheorghiță, care a dat exemplificat și zonele unde sunt câinii maidanezi.

„Am făcut o statistică cu zonele în care se află haite de câini, Împărat Traian intersecție cu Popa Șapcă, de asemenea în zona Pacea în față cu Modern Calor și în fața la autogară, pe Calea Națională, la fel și pe Iuliu Maniu. Zonele sunt destul de distanțate și clar sunt haite diferite, nu este una singură. Cred că niciodată nu a mai fost așa ceva semnalat, o prezență atât de mare”, a precizat Marcel Gheorghiță.

A venit cu explicații primarul Cosmin Andrei care a precizat că amenzi pot fi date de Poliția Animalelor.

„În municipiul Botoșani cred că ar trebui ca Poliția Animalelor care s-a înființat în cadrul MAI să intervină mai consistent, în conformitate cu atribuțiile pe care le are. Pentru că este organismul care poate da sancțiuni și este mai îndreptățit decât Primăria municipiului Botoșani”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Miercuri și joi echipele de la Direcția de Servicii Publice au adunat câinii fără stăpân de pe străzile Ștefan cel Mare și Împărat Traian.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata